22 januari 2022

Zo vind je een nieuwe hobby

2 min read

Iedereen is er wel eens aan toe om een nieuwe hobby te ontdekken. Misschien ben je dat gepuzzel helemaal zat, spendeer je veel te veel tijd met het scrollen door alle perfecte Instagram plaatjes of vind je het gewoon leuk om eens iets nieuws uit te proberen. We zitten nu eenmaal meer thuis dan voorheen en dat kan nog wel eens wat verveling opleveren. Om de verveling tegen te gaan kan je op zoek gaan naar een nieuwe hobby.

 

Buiten activiteiten

We moeten natuurlijk zoveel mogelijk thuis blijven, maar voor sommige mensen betekent dat dat zij al weken geen stap buiten de deur hebben gezet. Wist je dat het erg ongezond is om zoveel binnen te zitten? We hebben niet te maken met streng winterweer dus je kunt prima naar buiten gaan. Zelf heb ik het fietsen helemaal herontdekt. Natuurlijk fiets ik vaak genoeg naar mijn werk, de supermarkt en de winkelstraat, maar eigenlijk was fietsen altijd een manier om van A naar B te komen. Niet voor de ontspanning. Blijkt dat er zoveel mooie plekken hier in de omgeving zijn die mij eerst totaal niet waren opgevallen. Je hoeft dus echt niet altijd naar het buitenland om een nieuwe omgeving te ontdekken, maar stap eens op de fiets en speel toerist in eigen land.

Wil je nu wat dichter bij huis blijven, neem dan de tuin eens flink onder handen. Maak bijvoorbeeld een eigen tuinhuisje of leg een nieuwe vloer aan op het terras. Zo kun jij met de eerste zonnestralen van de lente weer optimaal van je tuin genieten. Als je nu twee linkerhanden hebt maar wél met groene vingers, dan kun je een eigen moestuintje aanleggen. Stop wat zaadjes in de grond en zie hoe jij na verloop van tijd je eigen tomaatjes, wortels of zelfs aardappels hebt gekweekt. Zorg wel dat je alle benodigde materialen in huis hebt, van de juiste tuingereedschappen tot aaltjes tegen slakken om slakken bestrijden mogelijk te maken.

 

Binnen activiteiten

Laten we eerlijk zijn, niet altijd is het zulk mooi weer in Nederland. We moeten nu eenmaal rekening houden met wind en regen, ook in de lente. Dan kan het toch net wat minder prettig zijn om naar buiten te gaan. In dit geval zijn er ook zat nieuwe hobby’s binnen uit te oefenen. Als je creatief bent kun je bijvoorbeeld gaan tekenen of schilderen, maar ook diamont painting is helemaal in tegenwoordig. Hierbij heb je een plakkend vel papier met nummertjes erop. Leg het juiste steentje op het bijbehorende nummertje en zo creëer je de mooiste afbeeldingen. Het is ontspannend om te doen maar je moet er wel geduld voor hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *