28 oktober 2021

Zo blijft je huisdier koel deze zomer

2 min read

De zomer komt steeds dichterbij. Het is natuurlijk heerlijk dat de temperaturen weer omhoog gaan, maar tijdens de hete dagen zullen we ongetwijfeld verkoeling nodig hebben. Dat is voor je huisdier eigenlijk niet veel anders. Ook zij kunnen last hebben van de hitte! Wanneer je dus zelf verkoeling opzoekt, denk dat ook aan je huisdier. Met onderstaande producten zorg je ervoor dat jouw huisdier genoeg verkoeling heeft.

Een goede drinkbak of fontein

Oke, dit is een beetje een open deur, maar één van de belangrijkste middelen voor verkoeling is hydratatie. Zorg er dus voor dat je huisdier voldoende te drinken heeft. Er zijn tal van leuke en stijlvolle drinkbakken te koop. Je kunt deze dan op meerdere plekken zetten zodat jouw dier er altijd bij kan. Let er daarbij op dat deze goed gevuld blijven, want met de warmte zal het water sneller verdampen.

Eventueel kun je ook een outdoor drinkbak aanschaffen die automatisch water bijvult bij een lage waterstand. Deze zijn geschikt voor bijvoorbeeld een hond of kat of voor kleine boerderijdieren. Nog een optie is om een drinkfontein weg te zetten. Het stromende water stimuleert een dier om te drinken. Bovendien blijft het water door de stroming op een natuurlijke manier koeler.

Een koeling mat

Een super praktische oplossing voor verkoeling is een koelmatje! Deze heeft een speciale gelvulling die koelte vast kan houden. Wanneer je huisdier hierop gaat liggen helpt dat direct tegen hitte. De mat kan daarbij ook heel goed gebruikt worden op een slaapplek of bijvoorbeeld in de auto. Een product waar je dus meerdere kanten mee op kunt en welke geschikt is voor verschillende dieren.

Koelspeeltjes

Een derde optie zijn verkoelende speeltjes. In dit soort speeltjes zit een zelfkoelende stof die warmte opneemt, waardoor dit direct een verkoelend effect heeft op een dier. Uiteraard zijn deze speeltjes veilig en gemaakt van sterk materiaal. Je hebt allerlei soorten en maten koelspeeltjes in leuke vormen. Vaak kunnen deze speeltjes ook drijven in water. Hierdoor zijn ze prima geschikt zijn als waterspeeltje, en ze houden tegelijkertijd het water lekker koel.

De genoemde producten heb ik allemaal gevonden bij Trixie. Wanneer je op zoek bent naar deze en andere spullen voor je huisdieren, neem dan zeker eens een kijkje bij dit merk. De meeste producten worden door experts binnen het bedrijf zelf ontwikkeld en onderzocht, zodat je zeker kunt zijn van hoge kwaliteitseisen. Je bestelt de spullen gemakkelijk online via Medpets. Deze heb je dan meestal de volgende dag al in huis!