Werken of iets voor jezelf beginnen

De een gaat jaren studeren, de ander gaat vroeg de banenmarkt in en groeit op jonge leeftijd door naar een topfunctie en er zijn ook genoeg mensen die niks tegenkomen wat echt bij ze past. Datgene wat bij ze past is iets creatiefs en vaak een hobby. Ben jij zo iemand? Dan heb je vast vaak nagedacht om van je hobby je werk te maken. Velen onderschatten dat dit vaak nog veel harder werken is en een lang proces tot je bent waar je wilt zijn. Toch kan je van het proces genieten door er het beste van te maken. Durf je de stap nog niet te maken? Met onderstaande tips kun je langzaamaan naar je droombaan werken.

Kies voor een bijbaan in plaats van een fulltime baan

Met een fulltime baan heb je meer geld, dus meer om te besteden, te investeren en te sparen. Het nadeel van een fulltime baan is dat je nauwelijks tijd hebt voor je eigen hobby. Het is belangrijk hier een middenweg in te vinden. Je kunt dan beter denken aan een part time baan waar je ongeveer 30 tot 32 uur werkzaam bent bij een bedrijf en de overige uren kunt gebruiken voor je eigen bedrijf.

Weet wat je wilt doen

Het is belangrijk dat je weet wat je wilt doen. Hiermee bedoelen we dat je weet waarin je wilt groeien, wat voor bedrijf je wilt opzetten, wat je gaat verkopen en meer. Wil je bijvoorbeeld een hoodie bedrukken en deze op de markt brengen? Schrijf dan een duidelijk plan hiervoor. Niet alleen marketing is hier belangrijk maar ook je budget. Heb je ook nadelen en eventuele tegenslagen in kaart gebracht? Je wilt niet te maken hebben met kosten die je niet kan betalen wanneer je midden in het proces zit.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *