28 oktober 2021

Werken in de zorg? Dit moet je weten als je solliciteert

2 min read

Er zijn veel vacatures in de zorg. Om een job te krijgen moet je natuurlijk ook solliciteren. Ook in de zorg betekent dit dat je een goede cv en motivatiebrief nodig hebt. Voor elke soort job sollicitatie zou je een op maat gemaakte cv moeten maken, want elke job is anders en heeft andere voorwaarden. Hoe maak je dus best een cv voor een therapeut vacature?

Je opleiding

Op een cv moet je altijd je opleidingen en behaalde diploma’s vermelden. Hoe meer diploma’s hoe beter. Zo laat je snel zien hoe je kennis en ervaring er uitzien. Zeker in de zorg is een goede opleiding belangrijk, je zorgt immers voor andere mensen.

Werkervaring

Net zo belangrijk als je opleiding is ook je werkervaring. Of dit nou stages waren of niet, het maakt niet uit. Elke ervaring telt. Je mag hier ook zeker in detail vertellen wat je allemaal hebt gedaan in deze functies, zeker als deze relevant zijn voor de sollicitatie. Zo laat je zien wat je allemaal al hebt gedaan.

Je competenties

Als het gaat om je competenties, is het belangrijk dat deze relevant zijn. Als je in de zorg gaat werken is het niet belangrijk dat je een website kunt maken. Zet hier dan competenties zoals zorgzaam of sociaal vaardig. Dit zijn 2 belangrijke competenties in de zorg.

Waar moet ik solliciteren?

Als je je cv dus helemaal in orde hebt gebracht, is het tijd om te solliciteren. Dit kun je natuurlijk altijd direct bij een organisatie als je er een leuke weet. Als je niet zo echt weet waar je naar op zoek bent, zijn vacaturesites handig. Op Psyjobs.be kun je bijvoorbeeld terecht voor vacatures gerelateerd aan de psychologie.