29 november 2021

Welke job past bij mij?

2 min read

Iedereen denkt het wel eens. Past de job die ik nu heb bij me? Kan ik hem voor de rest van mijn leven doen? Dat is geen gemakkelijke vraag om te stellen, want als je antwoord nee is moet je helemaal opnieuw starten en een nieuwe job vinden. Als je een goeie job hebt, kun je tenminste rustig een oog open hebben voor een beter passende job. Als je plots naar een nieuwe job zoekt, komt hier ook nog tijdsdruk en financiële problemen bij.

Stel jezelf een doel

Om te beginnen moet je jezelf eerst een duidelijk doel zetten. Dit kan bijvoorbeeld een beeld van jezelf zijn in 5-10 jaar. Waar zie je jezelf dan. Hiervoor moet je jezelf kennen. Wat maakt je gelukkig in je leven? Voor sommige mensen is dit familie en voor andere de carrière. Hun doelen verschillen dan ook duidelijk van elkaar. Het is hier belangrijk dat je je niet vergelijkt met anderen. Welk doel je ook voor jezelf zet, er is geen slechter of beter doel.

Mijn sterkte en waardes

Verder moet je kijken naar wat je sterktes zijn. Waar ben je goed in. Heb je al ervaringen gehad? Dan weet je wat je hieraan goed vond en waardoor voelde je je slecht? Zo kun je al snel zien of je huidige job de juiste is voor jou.

Waar vind ik een job?

Als je jezelf kent en eigenlijk weet waar je op zoek naar bent kan het nog altijd moeilijk zijn om een deze job te vinden. Een handige tip zijn vacaturesites. In welke branche je ook wilt werken, er is bijna altijd een vacaturesite voor deze specifieke branche. Zoek je bijvoorbeeld een vacature als tandartsassistente? Of past een vacature tandarts beter bij je? Op Dentjobs vind je mondzorg gerelateerde jobs.