22 januari 2022

Voordelen van uw huis verkopen en terug huren

3 min read

Uw huis verkopen en terug huren lijkt op het eerste zicht misschien niet zo interessant. Toch kan het in de praktijk voor veel mensen precies die oplossing bieden waar ze naar op zoek zijn. Voor veel mensen is het, zeker op latere leeftijd, erg moeilijk om te blijven voldoen aan alle vaste kosten die het dagelijks leven met zich meebrengt. Indien u eigenaar bent van een woning kunt u er op dat ogenblik voor kiezen om deze te verkopen en terug gaan huren. Het verkopen van een woning creëert immers vermogen dat u per direct kunt gebruiken om beter te gaan leven. Wilt u ook uw huis verkopen en terug huren? Ontdek dan snel de verschillende voordelen waar u op kunt rekenen hier op deze pagina!

1.) Er komt onmiddellijk een groot vermogen vrij

We hoeven u uiteraard niet te vertellen dat er door het verkopen van een woning meteen een aanzienlijke hoeveelheid aan financiële middelen beschikbaar komen. U kunt ervoor kiezen om het volledige bedrag op bijvoorbeeld één of meerdere spaarrekeningen te plaatsen, maar u kunt ook een stukje van uw kapitaal gaan herbeleggen. Wat u uiteindelijk met de opbrengst van de verkoop van uw woning gaat doen is uiteraard aan u. Feit is in ieder geval dat u meteen een aanzienlijk vermogen ter beschikking zult krijgen waarmee u zeer eenvoudig de vaste kosten die het leven met zich meebrengt kan betalen. 

2.) U kunt genieten van een optimale flexibiliteit

Het is best mogelijk dat u op een zeker ogenblik andere horizonten wil gaan verkennen. Wanneer u eigenaar bent van een woning en u al uw spaargeld daarin heeft moeten investeren is het mogelijk dat dit een groot deel van uw plannen toch enigszins hypothekeert. Uw huis verkopen en terug huren zorgt er in dit geval voor dat u meteen terug kunt gaan en staan waar u wilt zonder dat u zich op financieel vlak zorgen hoeft te maken. Heeft u bijvoorbeeld altijd al gedroomd van een wereldreis? Dan kan uw huis verkopen en terug huren ervoor zorgen dat deze wereldreis binnen de kortste keren voor het grijpen ligt. 

3.) U kunt verhuizen naar een woning welke geschikt is

Het bestaande huis verkopen en terug huren is iets wat mensen vooral op latere leeftijd durven doen. Vaak is het zo dat men deze keuze maakt omdat men bijvoorbeeld wil verhuizen naar een kleinere woonst. In het bijzonder voor mensen die wat ouder worden en bijvoorbeeld minder goed ter been zijn is het vaak zo dat men niet meer in staat is om hun grote woning op de meest optimale wijze te onderhouden. Vaak wordt er dan voor gekozen om te verhuizen naar bijvoorbeeld een appartement. Uw huis verkopen en vervolgens een appartement huren zorgt er niet alleen voor dat u over een meer geschikte woonplaats komt te beschikken, daarnaast hoeft u zich ook op financieel vlak wellicht nergens nog zorgen om te maken. 

Conclusie; is uw huis verkopen en terug huren interessant?

De informatie op deze pagina heeft reeds duidelijk gemaakt dat uw huis verkopen en terug huren in bepaalde gevallen echt wel interessant kan zijn. Dit gezegd zijnde moet u er uiteraard wel rekening mee houden dat, eenmaal u, uw vastgoed heeft verkocht, er geen weg meer terug is. Of uw huis verkopen en terug huren nu al dan niet voor uw situatie interessant is, is dus toch iets wat u vooral zelf zult moeten uitmaken.