22 januari 2022

Het cadeau dat dieren zijn

2 min read

Mijn man en ik hebben elkaar leren kennen bij het hond uitlaten in het park. We hadden allebei een labrador en raakten om die reden uitgebreid aan de praat over het ras en dat we zo gek waren op onze honden. Op een gegeven moment kwamen we elkaar ook tegen op de hei en besloten we de wandeling samen voort te zetten. Zo is het begonnen tussen ons. Door onze liefde voor onze huisdieren. En we hadden nóg een grote overeenkomst: we wilden dolgraag nog meer dieren om ons heen. Op het moment dat we gingen samenwonen, ging het dan ook vrij snel met de uitbreiding van ons huishouden. Inmiddels hebben we drie honden, vijf konijnen en twee parkieten. Elk dier heeft een speciaal plekje in ons hart. En in deze tijden zijn we extra blij met ze, want ze bieden veel vrolijkheid en gezelligheid in huis.

Connectie met een ander wezen

Samen hadden we toespraak van de koning bekeken en waren zoals zovelen vooral getroffen door wat hij zei over het eenzaamheidsvirus. We beseften weer hoeveel geluk we hebben dat we elkaar hebben gevonden en we zoveel plezier beleven aan onze huisdieren. We hadden het erover dat we ons goed konden voorstellen dat als je alleen in huis woont het een nog grotere uitdaging is veelal binnen te blijven. Ik vertel iedereen die het maar horen wil ook altijd hoe leuk het is huisdieren te hebben. Onderzoeken hebben zelfs aangetoond dat de band met een huisdier onder andere goed helpt tegen gevoelens van eenzaamheid. Door voor een dier te zorgen en aandacht te geven door deze te aaien en ertegen te praten, maak je fysiek en mentaal connectie met een ander wezen wat een gevoel van verbondenheid geeft. Deze tijden waarbij we contact tot het minimale moeten beperken, tonen maar weer aan hoezeer we er behoefte aan hebben en hoe essentieel contact met anderen voor ons is om gezond en positief in het leven te staan.

Dankbaarheid

Toen mijn man en ik het daar zo over hadden met elkaar, realiseerden we ons dat we onze huisdieren in deze tijd best extra in het zonnetje mogen zetten. Omdat het onze maatjes zijn en we hen nu extra dankbaar zijn voor hun aanwezigheid. We keken bij het aanbod van het merk Trixie, want daar zijn we al zo ongeveer grootafnemer van. Hun producten zijn namelijk altijd van kwaliteit. Zo hebben we bijvoorbeeld de Trixie Dog Barrier in huis die ons erg goed bevalt. Als cadeautjes kozen we nu voor intelligentiespellen voor de honden en hebben we voor de parkieten een fruitketting gekocht en voor de konijnen een fruitboom. Ook voor onszelf kochten we wat lekkere hapjes om het feestje compleet te maken. Samen komen we deze crisis door!