22 januari 2022

Gepolierde beton voor mijn oprit

2 min read

Ze zeggen dat het gras altijd groener is bij de buren, en kan soms ook gelden voor de oprit. Terwijl jouw oprit steeds verder verzakt en wordt overmeesterd door onkruid dat uit elke naad omhoog komt, lijkt de oprit van de buren het hele jaar wel in perfecte conditie. Grote kans dat zij gebruik maken van gepolierd beton voor hun oprit.

Wat is gepolierd beton

Beton is geen onbekende term, maar wanneer ik praat over gepolierde beton voor mijn oprit weten mensen vaak niet precies waar ik het over heb. De term gepolierd zegt iets over de afwerking van een betonvloer. Polieren, of ook wel vlinderen genoemd, is een methode om de grotere deeltjes van het beton naar beneden te duwen. Dit proces zorgt ervoor dat de betonvloer een hogere dichtheid krijgt aan het oppervlak, waardoor de toplaag beter bestand wordt tegen vlekken. Hierna kan er ook nog een sealer aangebracht worden om de toplaag helemaal af te dichten. Het resultaat is een gladde en egale finish van jouw betonvloer.

Waarom gepolierd beton voor een oprit

Een oprit van gepolierd beton is daarom erg populair. Maar de looks zijn niet de enige voordelen. Een betonnen oprit is ook ontzettend makkelijk in onderhoud. Omdat de oprit een groot geheel is zonder naden en kieren heeft onkruid geen kans om jouw oprit over te nemen. Daarnaast is de oprit eenvoudig schoon te maken dankzij het gladde oppervlak waar vuil minder snel aan kan hechten. 

Het grootste voordeel is wellicht de kracht van het beton. Klinkers en tegels verzakken na enige tijd vanwege het gewicht van jouw auto. Het beton verdeelt het gewicht over een veel groter oppervlak waardoor verzakking wordt tegengegaan. Hierdoor blijft jouw oprit altijd mooi.

Een betonnen oprit laten plaatsen

Het plaatsen van een betonnen oprit is niet zo makkelijk als een oprit van tegels of klinkers. Er komt veel expertise bij kijken, wij raden daarom aan om een gepolierde beton expert te raadplegen om te kijken wat jouw opties zijn en hoeveel het gaat kosten. Misschien heb jij zelf dan ook wel zo’n mooie oprit, en is het gras even groen als bij de buren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *