28 oktober 2021

Gelukkig heb ik de juiste keuze gemaakt

2 min read

Het leven van een student is niet altijd even gemakkelijk. Het is een grote stap in je leven waarbij je rekening zal moeten gaan houden met veel verschillende dingen. Vooral wanneer je besluit om ook op kamers te gaan zal je veel meer verantwoordelijkheid krijgen en veel meer dingen zelf moeten gaan regelen. Het is wel een leuke periode in je leven, maar het is ook vooral een drukke periode. Veel studenten hebben naast het volgen van een studie ook een bijbaantje waar ze veel tijd aan kwijt zijn. Gelukkig kun je als student gebruik maken van het openbaar vervoer, alleen is het niet prettig om alsmaar afhankelijk te zijn van anderen wat betreft het vervoer. Vooral als je in de stad woont wil je liever ook mobiel zijn en je eigen weg op kunnen.

Liever een fiets dan een auto

Een auto is in veel gevallen niet interessant om te hebben, want dat is als student zo goed als onbetaalbaar. Daarom zou je beter gebruik kunnen maken van een fiets, want die hoef je niet te tanken en daar hoef je ook geen parkeren voor te betalen. Voor een fiets moet je wel een goed slot kopen, want de kans blijft altijd aanwezig dat je fiets in de stad gestolen wordt. Zelf zit ik in het laatste jaar van mijn opleiding en gebruikte ik vooral mijn fiets als ik ergens heen moest. Jammer genoeg is een paar weken geleden mijn fiets gestolen. Daarom moest ik maar op zoek gaan naar een nieuwe fiets en hieronder zal ik vertellen waar ik voor gekozen heb.

De zoektocht in het kort

De fiets die gestolen is heeft mij heel wat centjes gekost. Om die reden wilde ik niet weer veel geld kwijt zijn aan een fiets en daarom ben ik op zoek gegaan naar goedkope tweedehands fietsen. Tot mijn verbazing zag ik ontzettend veel mooie fietsen die ook van goede kwaliteit waren. Het aanbod was erg groot en ik had dus veel mogelijkheden om uit te kiezen. Nadat ik een paar fietsen had vergeleken, heb ik een keuze gemaakt voor een mooie damesfiets. De fiets werd geleverd met een goed slot, maar ik heb besloten om zelf ook nog een kettingslot erbij te kopen. Het zou namelijk erg zonde zijn als die fiets ook gelijk weer zou worden gestolen. Ik heb hem nu net een week en hij bevalt erg goed. Ik gebruik hem iedere dag om naar school en naar werk te gaan.