22 januari 2022

Ga voor een goede nachtrust

2 min read

Ik kan er zelf niet genoeg van krijgen: slaap. Niets is lekkerder dan om na een lange en vermoeiende dag in je eigen lekkere bed neer te ploffen en je ogen dicht te doen. Goede slaap is erg belangrijk voor mij en het levert je allerlei ontzettende voordelen op. Deze blog zal daarom over goede slaap gaan.

Voordelen van een goede nachtrust

Een lekker nachtje slapen voelt niet alleen goed, het is cruciaal voor een goed leven. Zo zal je je de dag erna een stuk beter voelen. Je concentratie is stukken beter dan na een te korte of onrustige nacht. Zo ben je alerter op je werk en kan je beter bereiken wat je wil. Door je doelen te bereiken zal je ook weer een stukje gelukkiger worden. En ook al bereik je je doelen niet meteen de dag na een goede nacht, je zal je toch meteen al gelukkiger voelen. Te weinig slaap resulteert namelijk in een gespannen en prikkelbaar gevoel, je zal sneller geïrriteerd zijn. Slaap je wel goed, kan je de dag positiever en vrolijker doorkomen. Dat is op zichzelf al een hartstikke mooi doel. Daarnaast zal je er beter uit zien na een goede nacht. Gezwollen ogen, donkere kringen en een bleke huid zijn verleden tijd. Door goed te slapen blijft je huid ook langer elastisch en glad. Ook voor je gewicht is het positief om goed te slapen. Zo maak je extra hormonen aan waardoor je gaat eten en heb je een tragere stofwisseling als je regelmatig slecht slaapt. Niet alleen je stofwisseling maar ook je immuunsysteem wordt aangetast bij te weinig diepe slaapfasen.

Creëer een goede slaapomgeving

Genoeg redenen om te letten op je nachtrust dus. Een belangrijke factor voor je slaapkwaliteit, is je slaapomgeving. Slaap je dus de laatste tijd niet zo goed, is het wellicht een idee om je slaapkamer eens aan te pakken. Ligt je bed niet goed, kan je een volledig nieuw bed of alleen een nieuw matras aanschaffen. Ook moet je eens kijken naar je kussen en dekbed. Kussens bestaan in oneindig veel verschillende vormen. Vaak is de vorm die je nodig hebt afhankelijk van je slaappositie, dus misschien heb je een verkeerd kussen voor de manier waarop je slaapt. Een dekbed kan te warm of te koud zijn, waardoor je ook niet lekker in je bed ligt. Tijd om alles dus eens weg te gooien wat niet bij jou manier van slapen past. Hiervoor kan je een container huren. Deze kan gewoon binnen een paar werkdagen op je oprit geplaatst worden. Kosten zijn vaak inclusief transport en verwerkingskosten. Zo heb je geen gedoe met naar de sloop rijden en heb je snel plek voor een beter bed. Hopelijk zorgt dit ook bij jou voor betere nachten en dus voor een beter leven.