22 januari 2022

Een speeltoestel tuin aankopen, waar rekening mee houden?

3 min read

In de digitale wereld waarin we tegenwoordig leven is het vaak alles behalve eenvoudig om kinderen ertoe aan te zetten om buiten te spelen. Bovendien is het zo dat veel ouders er niet van houden wanneer hun jonge kinderen ergens uit het zicht gaan spelen. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat de verkoop van speeltoestellen voor in de tuin door de jaren heen een aanzienlijke boost heeft gekregen. Overweegt u ook om een speeltoestel tuin aan te kopen? Is het voor u echter niet helemaal duidelijk voor welke optie u nu precies moet kiezen? Dan kan de informatie zoals hieronder aangegeven u daar ongetwijfeld bij helpen. 

  1. Welke speeltoestellen voor in de tuin bestaan er allemaal?

Heeft u ook besloten om een speeltoestel tuin aan te kopen? In dat geval zult u direct kunnen vaststellen dat er op dit vlak heel wat verschillende mogelijkheden op de markt zijn terug te vinden. We maken voor wat een speeltoestel tuin betreft dan ook een onderscheid tussen de volgende, hieronder terug te vinden mogelijkheden: 

  1. Een schommel of een glijbaan; 
  2. Een complete speeltoren met een glijbaan of klimrek; 
  3. Een zandbak; 

Bij het aankopen van een bepaald speeltoestel tuin is het zo dat er altijd rekening mee dient te worden gehouden dat er mogelijks verschillende varianten verkrijgbaar zijn. Dit geldt niet in het minst voor een speeltoren. Een speeltoren kan bijvoorbeeld voorzien zijn van een glijbaan, maar ook een klimrekje is bijvoorbeeld een mogelijkheid. Er zijn zelfs verschillende exemplaren verkrijgbaar die over een soort van brandweerpaal beschikken.

  1. Uit welk materiaal moet uw speeltoestel tuin zijn vervaardigd?

Heeft u een keuze gemaakt uit het ruime aanbod met verschillende speeltoestellen voor in de tuin? In dat geval zult u meteen ook stil willen blijven staan bij het materiaal waar deze uit is vervaardigd. Op dit vlak kan er hoofdzakelijk een keuze worden gemaakt uit de materialen PVC en hout. In welke materialen het gekozen speeltoestel voor in de tuin precies verkrijgbaar is, is in de praktijk echter steeds afhankelijk van het speeltoestel in kwestie. Gaat u ervoor kiezen om een schommel aan te kopen? Dan zult u kunnen vaststellen dat deze meeste van deze speeltoestellen zijn gemaakt van hout. Voor een zandbak geldt dan weer dat u een keuze kunt maken uit meerdere opties. Zo kunt u zowel opteren voor een exemplaar van hout als van plastic. Let op, de keuze voor een bepaald type materiaal voor wat uw speeltoestel tuin betreft kan uiteindelijk ook de verschuldigde kostprijs aanzienlijk beïnvloeden.

  1. Extra aandachtspunten om rekening mee te houden

Gaat u een groot speeltoestel tuin kopen? In dat geval zult u er uiteraard zeker van willen zijn dat dit speeltoestel op een zo optimaal mogelijke wijze in de grond kan worden verankerd. Het laatste wat u namelijk wil is dat het speeltoestel niet voldoende stabiel staat waardoor uw kinderen zich bezeren. In ieder geval, vooraleer een bepaald speeltoestel aan te kopen is het dus ten allen tijde van belang om stil te blijven staan bij de manier waarop deze in uw tuin kan worden geïntegreerd. Alleen op deze manier bent u namelijk verzekerd van een zo optimaal mogelijke stabiliteit en dus ook veiligheid.