22 januari 2022

Een flinke tegenvaller na een goed feestje

2 min read

Een paar weken terug vierde een goede vriend van mij zijn verjaardag. Het was een goed feestje waarvan ik veel heb genoten. Er waren veel gezellige mensen en er werd ook goede muziek afgespeeld. Voor mijn gevoel was het echt een geslaagde avond, maar de avond kreeg toch een nare afloop. Toen ik na het feestje de fiets opgestapt was, ben ik richting huis gefietst samen met een paar vrienden. Ik reed bijna de wijk waar ik woon, totdat ik ineens werd geschept door een auto. Het gebeurde in een flits en voordat ik het wist lag ik met aardig wat pijn op de grond. Het gebeurde zo snel dat ik geen tijd meer had om te reageren of om uit te wijken. Ik reed op een rotonde waarbij ik rechtdoor wilde gaan. Ik zag dat er wel een auto achter ons zat, maar ik had geen idee dat hij naar rechts wilde afslaan. Ook ging ik ervan uit dat hij ons wel gezien had, want we hadden immers allemaal onze fietslichten aan staan. Toch heeft hij mij over het hoofd gezien of mij in ieder geval te laat gezien. Op het moment van het ongeluk voelde ik nog vrij weinig pijn, maar ik denk dat het grotendeels nog door de adrenaline kwam die door mijn lichaam heen gierde. Ook was mijn fiets aardig toegetakeld, want er staken een aantal spaken uit mijn wiel. Gelukkig is de automobilist niet doorgereden, maar is hij gestopt en naar mij toegekomen om polshoogte te nemen en om gegevens uit te wisselen.

Het ongeluk kreeg nog een staartje

Ik ben naar het ongeluk rustig naar huis toe gelopen. Gelukkig was ik niet alleen, maar was ik samen met een paar vrienden. Eenmaal thuis aangekomen heb ik ijs op mijn elleboog gedaan om een eventuele zwelling te voorkomen. Ik heb wat pijnstillers genomen en ik ben vervolgens toch maar gaan slapen. De dagen erna werd de pijn steeds heviger en ik besloot om extra actie te ondernemen. Naast dat ik een schadevergoeding wilde voor de schade aan mijn fiets, wilde ik ook een tegemoetkoming voor de lichamelijke schade die ik heb opgelopen. Ik had besloten om contact te zoeken met een letselschade advocaat in Ermelo om te kijken of hij iets voor mij kon betekenen. Deze persoon is vervolgens voor mij aan de slag gegaan en heeft zijn uiterste best gedaan voor een letselschadevergoeding. Ik heb zojuist de uitslag gekregen dat ik wel degelijk recht heb op een tegemoetkoming voor de schade aan mijn fiets en voor de lichamelijke schade die ik aan het ongeluk heb overgehouden. Ik ben daar erg tevreden mee en nu kan ik ook met een gerust gevoel het hoofdstuk van het ongeluk afsluiten.