29 november 2021

De toegevoegde waarde van led verlichting

2 min read

Tegenwoordig is het meer een trend geworden om led verlichting in je woning te plaatsen. Naast dat het er erg gaaf uit ziet, kent het nog meer voordelen ten opzichte van andere soorten verlichting. Het produceert ontzettend mooi licht en dat kun je in alle kleuren van de regenboog zetten. Je kunt met led verlichting voor iedere setting een bepaalde sfeer creëren. Maar dat is niet de enige reden waarom men kiest voor deze vorm van verlichting. Er zijn veel verschillende soorten led lampen beschikbaar die goed met elkaar en met andere soorten verlichting zijn te combineren. De verlichting van een woning wordt echter vaak nog onderschat of daar wordt nog te weinig rekening mee gehouden, terwijl de impact van verlichting op een woning enorm is. Met de juist soort verlichting komen je meubels en het interieur ook beter naar voren. Daarom is het niet geheel onterecht om veel aandacht te besteden aan je verlichting. En led verlichting in het bijzonder kan veel toegevoegde waarde hebben voor een woning. Hieronder heb ik even de voordelen onder elkaar gezet, zodat je een handig overzicht hebt van de toegevoegde waarde van led verlichting.

Voor ieder wat wils

De keuze op het gebied van led verlichting is enorm. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten led verlichting waar je gebruik van zou kunnen maken. Zo kun je kiezen om bijvoorbeeld led strips, led spots of led panelen te kopen. Er is voor een ieder wat wils. Je hoeft daarbij niet te kiezen voor één soort led verlichting, want deze soorten vallen juist goed met elkaar te combineren en ze zijn ook goed te combineren met andere soorten verlichting. Je kunt deze lampen handmatig aanpassen wat betreft de felheid en wat betreft de kleur van de lamp. Het hangt natuurlijk wel af van de bepaalde ruimte waar jij de verlichting wilt plaatsen, maar je kunt hier zelf creatief mee aan de slag gaan.

Ook nog eens energiezuinig

Verschillende soorten led verlichting zijn naast het mooie licht dat ze geven ook nog eens een goede keuze wat betreft energieverbruik. Ze zijn over het algemeen een stuk zuiniger op het gebied van energie in vergelijking met andere soorten verlichting. Doordat led verlichting minder energie verbruikt, zal je ook minder geld kwijt zijn aan je maandelijkse energierekeningen. Op een langer termijn zou je daar een hoop centen mee kunnen besparen. Maar bovenal is het een betere en een groenere keuze gezien het milieu.