22 januari 2022

Prachtige momenten vastleggen tijdens je reis? Zo pak je dat aan!

2 min read

Het afgelopen jaar heeft het reizen op een behoorlijk laag pitje gestaan. Het reisadvies naar een groot aantal landen was negatief. Voor de echte liefhebbers van reizen een groot drama. Die konden niet meer doen waar ze altijd zo van genoten. Toch begrijpen we alle maatregelen en hebben we er vrede mee, al houdt dat uiteraard niet in dat we het niet missen. Zodra het reizen weer mag moeten we er dan maar dubbel zo hard van genieten. Om u daar alvast wat op voor te breiden hebben we hier enkele handige tips over het vastleggen van momenten tijdens u reis. Dit draagt tenslotte bij aan de mooie herinneringen achteraf.

Filmpjes, foto’s of een blog

Tegenwoordig zijn er verschillende manieren om een reis vast te leggen. We kennen natuurlijk allemaal de oude vertrouwde foto’s en filmpjes. Tegenwoordig worden die alleen niet meer met een rolletjes camera gemaakt maar met onze smartphone of speciale apparatuur. Zo gaan er bijvoorbeeld speciale spiegelreflexcamera’s mee op reis of een actioncam of drone. Hiermee kan u al uw avonturen vastleggen en voor altijd bij u houden. Ook blogs worden tegenwoordig veelvuldig gebruikt. Dit zijn verhalen over uw avontuur die u via een website met andere kan delen. Al deze losse elementen op zichzelf zijn natuurlijk al perfect maar een combinaties van alles maakt het nog mooier. Een foto zegt vaak meer dan duizend woorden maar in de woorden kan u alle fijne details kwijt. Met een filmpje voelt het voor anderen alsof ze er echt even bij waren. En voor uzelf? Al het beeld- en leesmateriaal zorgt er na afloop voor dat u weer even wordt teruggebracht in de tijd.

Stille hand en juiste licht

Om goed beeldmateriaal te kunnen maken is het belangrijk dat u weet hoe u dit het beste kan aanpakken. Wanneer u scherpe foto’s en filmpjes wilt maken is een stille hand een behoorlijk belangrijke factor als u dit wilt laten slagen. Hoe meer u beweegt, des te minder scherp u beeldmateriaal zal zijn. Ook de juiste lichtinval speelt een grote rol hierbij. Vooral als u een mooie selfie wilt maken. Wanneer het licht schuin van voren op u gezicht valt zal u het mooiste resultaat krijgen als het gaat om jou als persoon in de foto. Wanneer het licht van achter komt zal de voorkant vooral veel schaduw hebben op het beeldmateriaal.

Het juiste moment

Soms is het lastig om te bepalen wanneer nu echt het juiste moment is. U wilt liever niet de hele vakantie alleen maar naar u schermpje staren om geschikt materiaal te verzamelen maar u wilt ook geen mooie momenten mislopen. Probeer daarom het moment een beetje aan te voelen. Bij populaire bezienswaardigheden weet u zeker dat u uw camera bij de hand moet houden of op plekken waar genoeg nieuws te beleven valt. Wanneer u gezellig een avondje niks aan het doen bent is het ook prima om het vastleggen van de avonturen even uit te stellen tot morgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *